Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeomlott egy templom Ukrajnában

2009.04.27. 13:40
Vasárnap hajnalban eddig ismeretlen okból összeomlott egy pravoszláv templom a nyugat-ukrajnai Ternopil megyében. A szakértők azt gyanítják, hogy az építők tizennégy évvel ezelőtt kispórolták belőle a cementet.

A templom hajója vasárnap hajnalban roskadt össze, órákkal a térségben is érezhető szombati földrengést követően - adta hírül hétfőn a nyugat-ukrajnai Zaxid.net regionális hírportál. Ugyanakkor a rendkívüli helyzetek minisztériumának szakértői úgy vélik, hogy a földrengésnek nincs köze a templomhajó összeomlásához. Sokkal inkább valószínű, hogy az építkezés során a kivitelező spórolt a cementtel, amely annak idején hiánycikk volt Ukrajnában.

A Moszkvai Patriarchátus alá tartozó ukrán pravoszláv közösség templomát 1991-ben kezdték el építeni, s négy évvel később szentelték fel. A katasztrófa idején szerencsére senki sem tartózkodott az épületben, bár a pravoszlávoknál gyakoriak a hajnali misék.

A szomszédos Csernyivci (Csernovci) megyében nem egészen egy hónapja egy frissen átadott híd 30 méteres szakasza omlott a Cseremos folyóba - szintén anyaghiba miatt.