Tóásó rémült, félti az életét

2009.05.08. 17:38
Amíg nem érzi biztonságban magát, nem tesz részletes vallomást Tóásó Előd. A Bolíviában terrorizmussal gyanúsított magyar ügyvédje szerint sokat tudhat az április 16-án meggyilkolt Eduárdó Rózsa-Flores ügyeiről.

Ügyvédje szerint Tóásó Előd félti az életét, és bizonyos feltételekkel kész vallomást tenni. A La Prensa című bolíviai napilapnak nyilatkozó Rigoberto Paredes ügyvéd szerint védence "meg van rémülve", félti az életét, mert ismeri az április 16-i kommandós akcióban meggyilkolt, terrorizmussal gyanúsított Rózsa-Flores tevékenységét.

Az ügyvéd szerint Tóásó ényképek alapján felismerheti és azonosíthatja a Rózsa-Flores környezetében mozgó személyeket, hiszen november óta Bolíviában van, és láthatta, hogy kikkel találkozott Flores.

Az ügyvéd rámutatott, hogy védence jelenleg nem tárhat fel mindent a főügyészség előtt, mert rettegésben él, valamiféle megtorlástól tart. Tóásó akkor tehet majd részletes vallomást, ha nagyobb biztonságban érzi magát.

Tóásó egyébként aludt az április 16-i kommandósakció idején, Paredes szerint "csak a szerencséjének köszönheti", hogy őt nem lőtték agyon. Szerinte védence ártatlan, Rózsa Floresnek csak a barátja volt, semmi köze sincs az ügyészség által vélelmezett terrorista cselekedetekhez, nem is tudta, hogy pontosan mi történik. Tóásó Előd azt mondta neki, hogy Rózsa Flores becsapta. Úgy csalta el Bolíviába, hogy jobb élettel kecsegtette, és mindenféle más ígéreteket tett. Azt ígérte például, hogy részt vehet két film forgatásában, szereplőként, illetve a vágásban számítógépes szakértőként.