Bill Clintonnak arany élete volt

2009.06.26. 17:55 Módosítva: 2009.06.26. 17:57
Barack Obamát dicsérte Rahm Emanuel, a Fehér Ház kabinetfőnöke szerint a mostani elnöknek tízszer nehezebb dolga van, mint korábban Bill Clintonnak.

Barack Obama tízszer nagyobb kihívásokkal néz szembe, mint a korábbi demokrata párti elnök, Bill Clinton, idézte Rahm Emanuel fehér házi kabinetfőnököt a pénteki The Christian Science Monitor.

A Clinton elnöksége idején, 1993 és 1999 között elnöki főtanácsadóként dolgozó Emanuel szerint Clintonnak is meg kellett oldania például Bosznia, Ruanda és Szomália problémáját, de azok nem vethetők össze Obama feladataival, vagyis Pakisztánnal, Irakkal és Afganisztánnal. Hozzátette, hogy a mostani elnöknek ráadásul a gazdasági válságból is ki kell vezetnie országát.

Emanuel azért hangsúlyozta, hogy nagyon szeretett Clinton mellett dolgozni, akit hihetetlenül kreatív vezetőnek ismert meg. Obamával kapcsolatban viszont azt emelte ki, hogy ő az egyik legfegyelmezettebb gondolkodású és stílusú vezető, akit valaha is ismert. "Rendszerezettek a gondolatai, rendkívül fegyelmezett az elméje" - mondta. A kabinetfőnök megemlítette, hogy Obama minden találkozója előtt éjszaka átolvassa a kapcsolódó jelentéseket és papírra veti gondolatait, azokat a főbb pontokat, amelyekre ki akar térni a tárgyalásain, egyeztetésein.