Megvannak a tajvani szexvideó felelősei

2009.07.29. 16:32 Módosítva: 2009.07.29. 16:38
Tizenhét katonát büntettek meg a július elején nyilvánosságra került tajvani szexvideó miatt, amelyen két szolgálatban lévő katona orálisan elégíti ki egymást társai előtt. A védelmi minisztérium szerint a felvétel még három évvel korábban készült egy hadgyakorlaton.

A tajvani hadsereg kedden bejelentette, hogy tizenhét katonát büntettek meg egy július elején az egyik tévécsatornán bemutatott szexvideó miatt, amelyen szolgálatban lévő katonák szexelnek. Az egyik orálisan kielégít egy másikat, míg további negyven egyenruhás nézi őket és nevet a történteken.

"A védelmi minisztérium tizenhárom tartalékost felelősségre vont, míg további négy ellen bírósági eljárás indul majd közszeméremsértés és obszén képek terjesztése miatt" - áll a tárca közleményében. A négy katona közül ketten a videón szerepelnek, egyikük a felvételt készítő katona, az utolsó pedig a szakasz parancsnoka, közölte a minisztérium. A többieket azért büntették meg, mert nem akadályozták meg a hadsereg megítélésének komolyan ártó ügyet, írja az AFP.

Az eset három évvel korábban történt egy hadgyakorlat során, közölte a minisztérium. Hozzátették, hogy a tizenhét érintett katonából öten azóta már leszereltek.

Az elmúlt időszakban a szexvideó mellett több botrányos ügy is aláásta a hadsereg tekintélyét Tajvanon, amelyet az ellenzék és a kormányoldal is többször élesen bírált. Az egyik legutóbbi ügyben 114 tábornok ellen indult vizsgálat, mivel a feltételezések szerint közülük többen zsarolások és lefizetések árán kerültek magas beosztásba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport