A muszlimok okozzák Obama vesztét

2009.09.23. 14:39
Az al-Kaida újabb videón fenyegette meg Barack Obama amerikai elnököt, valamint a választásokra készülő Németországot. A korábbiakhoz hasonlóan megint George Bush korábbi elnökkel mosták össze Obamát.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet nyilvánosságra hozott egy új, majdnem kétórás videofelvételt, amelyen arról beszélnek, hogy a muszlim világ Barack Obama amerikai elnök vesztét okozza majd.

Kilenc napja a szeptember 11-i terrortámadások nyolcadik évfordulójához időzítve tettek közzé egy rövid üzenetet, amelyen Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére beszélt. A korábbi évek évfordulóin nyilvánosságra hozott felvételekhez hasonlóan, a mostani perces anyagban is megszólal a szervezet több vezetője, miközben bejátszások láthatók az elmúlt év eseményeiről.

A kedd este az interneten megjelent felvételen az al-Kaida ismét megpróbálja egybemosni Barack Obamát elődjével, George Bush volt amerikai elnökkel. Az al-Kaida második számú vezetője, Ajman az-Zavahri azt üzeni az új felvételen, hogy az Egyesült Államok egy újabb, álszent képében jelent meg, és miközben mosolyog a muzulmán világra, ugyanazt a tőrt szúrja belé, amelyet Bush használt.

Az új üzenetben Németországot is megfenyegették, és emlékeztettek egy korábbi figyelmeztetésükre. Szeptember elején jelent meg egy másik videófelvétel, amelyen az al-Kaida egyik feltételezett tagja figyelmezteti Németországot, hogy a szeptember 27-i parlamenti választások után megtapasztalja "a harag ébredését", ha nem vonja ki katonáit Afganisztánból.