Gusztáv
3 °C
7 °C

Al-kaidás fegyverraktárt találtak Rijádban

2009.11.02. 06:56
Szaúd-Arábiában a hatóságok hatalmas fegyverraktárra bukkantak. Az arzenált egy terrorista sejt tagjai hordták össze. A fegyverraktárban 300 géppisztolyt és 41 ezer lőszert találtak.

A szaúdi biztonsági erők egy nagy fegyver- és lőszerraktárra bukkantak, amely egy, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető szélsőséges csoport letartóztatatott tagjaié volt, közölte vasárnap a szaúdi belügyminisztérium.

A szaúdi főváros, Rijád egyik házában 281 Kalasnyikov-géppisztolyt, 250 tölténytárat és 55 lőszeres ládát találtak, amelyekben 41 ezer töltény és más lőszert tároltak.

A fegyverek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik helyi szervezetének a tulajdonában lehettek. A szervezet 44 tagját már augusztusban őrizetbe vették a hatóságok. A raktár létezéséről az augusztusban letartóztatott szélsőségesek kihallgatása során szereztek tudomást a hatóságok.

Szaúd-Arábiában több tucatnyi szélsőséges iszlamistát fogtak el azóta, hogy terroristák 2003-ban sorozatos robbantásos merényleteket követtek el a sivatagi királyság területén. A Mohammed bin Najef herceg helyettes belügyminiszter elleni idei augusztusi merényletkísérlet azonban rávilágított arra, hogy mégse számoltak le teljesen velük. Az idén Szaúd-Arábiában több száz embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban álltak az al-Kaidával.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!