Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Al-kaidás fegyverraktárt találtak Rijádban

2009.11.02. 06:56
Szaúd-Arábiában a hatóságok hatalmas fegyverraktárra bukkantak. Az arzenált egy terrorista sejt tagjai hordták össze. A fegyverraktárban 300 géppisztolyt és 41 ezer lőszert találtak.

A szaúdi biztonsági erők egy nagy fegyver- és lőszerraktárra bukkantak, amely egy, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető szélsőséges csoport letartóztatatott tagjaié volt, közölte vasárnap a szaúdi belügyminisztérium.

A szaúdi főváros, Rijád egyik házában 281 Kalasnyikov-géppisztolyt, 250 tölténytárat és 55 lőszeres ládát találtak, amelyekben 41 ezer töltény és más lőszert tároltak.

A fegyverek az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik helyi szervezetének a tulajdonában lehettek. A szervezet 44 tagját már augusztusban őrizetbe vették a hatóságok. A raktár létezéséről az augusztusban letartóztatott szélsőségesek kihallgatása során szereztek tudomást a hatóságok.

Szaúd-Arábiában több tucatnyi szélsőséges iszlamistát fogtak el azóta, hogy terroristák 2003-ban sorozatos robbantásos merényleteket követtek el a sivatagi királyság területén. A Mohammed bin Najef herceg helyettes belügyminiszter elleni idei augusztusi merényletkísérlet azonban rávilágított arra, hogy mégse számoltak le teljesen velük. Az idén Szaúd-Arábiában több száz embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban álltak az al-Kaidával.