Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gorbacsovot a politikai visszatérés gondolata foglalkoztatja

2009.11.20. 23:11
Mihail Gorbacsov volt szovjet államfőt a politikai visszatérés gondolata foglalkoztatja.

Alapítványának egy pénteki rendezvényén Moszkvában bírálta a Kreml politikáját, s azt mondta: az Oroszországért érzett aggodalom arra készteti, hogy politikai szervezet alapításáról gondolkodjon el. Ennek a szervezetnek a kormánnyal szemben ellenzéki szerepet kellene játszania és kemény kérdéseket feltennie - mondta a 78 éves Nobel-békedíjas.

Gorbacsov az elmúlt tíz évben már kétszer is irányított szociáldemokrata irányultságú pártokat, de ezek jelentéktelenek maradtak.

A külföldön még mindig népszerű Gorbacsov szerint a korrupció és az olajexporttól való túlzott függőség miatt a globális gazdasági válság fokozottabban érezteti hatását Oroszországban. Mindazonáltal védelmébe vette Vlagyimir Putyin miniszterelnököt a nyugati bíráló hangokkal szemben, mert véleménye szerint Putyin "a rendelkezésére álló eszközökkel visszaadta Oroszországnak a reményt". "Minél gyakrabban bírál bennünket a Nyugat, Oroszország annál inkább  támogatja Putyint Európával szemben" - hangoztatta Gorbacsov.