Csoportszexért végezhetnek ki 24 iránit

2009.11.23. 10:11
Halálra is ítélhetik azt a tucatnyi párt, akik főbenjáró bűnt követtek el azzal, hogy rendszeresen összejártak párcserés szexre.

Már egy tucat párt tartóztatott le az iráni erkölcsrendészet, mert tiltott szexuális tevékenységet folytattak, közölte hétfőn az AFP a Jomhuri Eslami, egy iráni konzervatív újság hírét ismertetve.

Az iráni lap beszámolója szerint a párok és több más egyedülálló személy egy internetes honlapot üzemeltettek: a Iran Multiplication nevű oldalon szervezték találkozóikat és népszerűsítették a szabados szexuális életetet.

A gyanúsítottak a vádak szerint egymás előtt szeretkeztek, időnként pedig a csoportos örömszerzésbe is belementek, vagy párt cseréltek. A letartóztatottak egyetemi végzettségűek, néhányan közülük állami tisztviselők, és többeknek pedig gyermekei is vannak, írta az újság, amely ugyanakkor nem közölte, hogy mikor és hol vették őrizetbe őket.

A házasságon kívüli szex illegális Iránban, ahol az iszlám törvénykezés, azaz a saríja a jog alapvető forrása. A házasságtörésért halálbüntetés szabható ki, ami főként nyilvános megkövezést jelent. Az iszlám őrének számító Forradalmi Gárda még márciusban tett ígéretet arra, hogy felszámolja az iszlám-ellenes és pornográf internetes oldalakat.