Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Áradások nehezítik a mekkai zarándoklatot

2009.11.26. 18:00

Már 77 halálos áldozatot követelt az árvíz az évenkénti nagy zarándoklat alatt Szaúd-Arábia nyugati részén Mekka körzetében. Több mint 350 embert eltűntként tartanak nyilván, közölték a hatóságok.

Műanyag zsákokkal védekeznek az eső ellen
Műanyag zsákokkal védekeznek az eső ellen

A körzet legnagyobb városában, a Vörös-tenger partján elterülő Dzsiddában haltak meg a legtöbben, sok ház összeomlott a heves esőzés okozta özönvízben. Számos utat elöntött az ár, több helyen földcsuszamlás nehezíti a közlekedést.

A Dzsiddától hatvan kilométerre fekvő Mekkából négy halálos áldozatról érkezett hír. Nem tudni, hogy zarándokok vannak-e az áldozatok között.

A térségre néhány óra alatt nagy mennyiségű csapadék zúdult szerdán, és ez hátráltatja a zarándokokat abban, hogy a vallási rituálé előírásainak megfelelően megtegyék az utat Mekkából a Mína-völgybe és onnan vissza.

Csütörtökön kitisztult az ég, a zarándokok ezúttal a napsütés ellen védekeztek az esernyőkkel.