A milánói dómot veszik, mint a cukrot

2009.12.15. 16:44 Módosítva: 2009.12.15. 17:12
A Berlusconi-affér fellendítette a szuvenírüzletet, a márványból vagy gyantából készült kis milánói dóm a legkelendőbb karácsonyi ajándék.

A szuvenírárusok szerint megugrott a kereslet a milánói dóm kicsinyített mása iránt, mióta vasárnap egy ilyen tárggyal dobták fejbe Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt, írja a Reuters.

A kereskedők elmondták, ez lett a legnépszerűbb karácsonyi ajándék. A nehezebb, márványból készült darabokért tíz eurót kérnek, a gyantaszobrok öt-hat euróba kerülnek.

Korábban arról számolt be Roberto Maroni belügyminiszter, hogy az olasz miniszterelnököt előre megfontolt szándékkal támadták meg. Massimo Tartaglia már érlelte magában a kormányfő elleni haragját, írja a BBC.

milano

Közben az olasz kormány lépéseket tett azoknak a honlapoknak a betiltására, amelyek erőszakra szólítanak fel Berlusconi ellen. "Az igazságügyi szervek résen állnak, de ezzel párhuzamosan jogalkotói kezdeményezéseket is tervezünk a bűnözésre felbujtó honlapok bezárására" - mondta a belügyminiszter.

Berlusconi egyébként szerdán hagyhatja el a milánói kórházat, és orvosai tanácsára legalább két hétig távol tartja magát a közügyektől - mondta el háziorvosa.