Családtagjait molesztálta a Sinn Féin vezetőjének apja

2009.12.20. 19:43
A Sinn Féin elnöke, Gerry Adams vasárnap hozta nyilvánosságra, hogy apja évekig molesztálta több családtagját. Adams állítása szerint a 90-es években tudta meg az igazságot, azonban a család azóta nem tudta eldönteni, hogy nyilvánosságra hozzák-e a történteket.

Apja szexuálisan zaklatta és megverte több családtagjukat, mondta vasárnap a Sinn Féint vezető Gerry Adams.

Az ír RTE televíziónak adott interjújában Adams azt mondta, hogy ötven évesen tudta meg az igazságot apjáról, aki több gyerekét is molesztálta. A legjelentősebb északír katolikus pártot vezető Adams szerint apja évekig tagadta tettét, és egyedül, magányosan halt meg hat évvel ezelőtt.

Az áldozatok korábban nem akarták értesíteni a rendőrséget, Adams szerint még mindig nem heverték ki a megrázkódtatást. Családjában sokáig tépelődtek, hogy nyilvánosságra hozzák-e a történteket, mondta. Most azért tették meg, mert reményeik szerint ezzel segítenek továbblépni az áldozatoknak.

Gerry Adams
Gerry Adams

Gerry Adams testvérét, Liamot szexuális zaklatással vádolja a rendőrség. Aine Tyerell, a férfi lány állította, hogy apja molesztálta. Gerry Adams pénteken nyilvánosan arra kérte testvérét, hogy adja fel magát, és válaszoljon a rendőrök kérdéseire.