Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A finnországi ámokfutó tudatosan választotta ki áldozatait

2010.01.01. 13:24 Módosítva: 2010-01-01 13:35:17
A finnországi Espooban csütörtökön lezajlott öldöklés tettese szándékosan választotta ki öt áldozatát, amikor a kereskedelmi központban leadta lövéseit – állapították meg a vizsgálatot végző rendőrök.

Az áldozatok sérülései arra utalnak, hogy a lövöldöző csak őket akarta megölni. A járókelők irányában nem történtek lövések – mondta az ügyben illetékes nyomozó a Helsingin Sanomat online kiadásában.

A gyanúsított, a 23 éves koszovói Ibrahim Shkupolli egy kereskelmi központ szupermarketjének négy alkalmazottját – egy nőt és három férfit – lőtte agyon, majd magával is végzett. Volt finn barátnőjét, aki ugyanott dolgozott, otthonában holtan találták. A rendőrség egyelőre nem tudja, vajon a plázai lövöldözés előtt vagy után halt meg.

A Finnországban mintegy húsz éve letelepedett koszovói albán férfit tavaly elítélték volt barátnőjének bántalmazásáért, és a bíróság távoltartást rendelt el. Ennek értelmében a férfi sem lakásán, sem a munkahelyén, sem nyaralójában nem kereshette fel a nőt.