Árpád
-2 °C
4 °C

Robbanás egy csehországi gumigyárban

2010.01.04. 14:26
Két ember meghalt, tizenhárman megsebesültek egy kelet-csehországi gyárban bekövetkezett robbanásban hétfő délelőtt, jelentette a cseh közszolgálati televízió.

A rudníki Avon Automotive gumigyárban két gőztartály robbant fel eddig ismeretlen okból. Egy asszony a helyszínen meghalt, míg egy férfi a kórházban halt bele súlyos sérüléseibe.

A tizenhárom sérült közül két ember állapota válságos - őket a trutnovi kórházban ápolják -, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A hatalmas robbanás több millió koronás károkat okozott.

Még egy kamion is felborult

A detonációtól beszakadt az épület teteje, a benn dolgozók sérülését ez okozta. Szemtanúk szerint a robbanás ereje felborította az épület mellett parkoló kamiont, amely maga alá temetett egy ott álló asszonyt. A légnyomás betörte a környéken lévő épületek ablakait is.

A rendőrség lezárta az üzem környékét, megkezdődött a robbanás okainak kivizsgálása.

Az Avon Automotive gyár autóalkatrészeket és felszereléseket gyárt, elsősorban gumiból. A mintegy 400 személyt foglalkoztató üzem részvényeinek többsége az amerikai Crystal Capital társaság tulajdonában van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?