Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Laptopját is megszerezte a müncheni utas

2010.01.21. 11:15 Módosítva: 2010-01-21 11:17:08
Botrány lett a müncheni repülőtérről szerdán elmenekülő utas ügyéből, a rendőrség és a belügyminiszter sem érti, hogyan sikerült laptopjával együtt eltűnnie, amikor az átvizsgáláskor robbanóanyag nyomait találták a számítógépen.

Hatalmas botránnyá dagadt csütörtökre a müncheni nemzetközi repülőtéren szerdán történt bombariadó, amely súlyos biztonsági hiányosságokra irányította a hatóságok figyelmét.

A Franz Josef Strauss repülőtéren az átvizsgáláskor robbanóanyag nyomait találták meg egy utas laptopján. A férfi azonban a laptoppal együtt távozott, azóta is keresik.

A helyi rendőrség egyelőre nem adott magyarázatot a történtekre. Az első jelentések még arról szóltak, hogy a biztonsági hatóságok a laptopot elkobozták, csütörtökre azonban kiderült, hogy a férfi megszerezte azt az ellenőröktől.

A szerda délutáni különös incidens miatt órákra megbénult a müncheni repülőtér. Száznál is több járat órákat késett, harminchárom járatot töröltek. Késő este még mindig több ezer utas várakozott a repülőtéren.

Az ügy miatt Thomas de Maiziere belügyminiszter azonnali mélyreható vizsgálatot sürgetett. A müncheni repülőtéri hatóságoknak mindenképp le kell vonni a következtetéseket a történtekből, figyelmeztetett a miniszter. Szerinte minél előbb be kellene vezetni a testszkennereket az országban, sőt, egész Európában egységes szabályozásra lenne szükség.

Felháborodottan reagált a történtekre a rendőrség szakszervezete is, és a németországi repülőtéri biztonsági intézkedések felülvizsgálatát követelte. "Ha valaki gyanúba keveredik, azt azonnal őrizetbe kell venni" - szögezték le közleményükben.