Az internetre terelik a papokat

2010.01.23. 15:35
XVI. Benedek pápa szerint a papoknak haladniuk kell a korral, és számolniuk kell az internet nyújtotta lehetőségekkel. A Vatikán már a YouTube-on is jelen van.

A pápa szombaton felhívta a katolikus papok figyelmét, hogy használják okosan az internetet. XVI. Benedek szerint a kereszténység üzeneteit sok minden akadályozhatja azokon a keresztutakon, amelyeket a cyber-világ teremt, de "isten megfelelő helyet ad mindenkinek, bármilyen életkorú is legyen az ember".

"A papok egy új korszak küszöbén állnak, az új technikák mélyebb kapcsolatokat teremtenek az egymástól nagy távolságokban élők között, ezért a világ szolgálatában a papoknak jobban kell használniuk a médiát, hogy betölthessék szerepüket" - közölte a 82 éves római katolikus egyházfő, aki szerint a digitális kommunikáció csaknem határtalan lehetőségei kihívást jelentenek.

A pápa ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az új kommunikációs világban is a legfontosabb feladata a papnak, hogy hű maradjon hivatásához.

A Vatikán szerint a pápa üzenetével bátorítani akarja a papokat, hogy új szemléletre van szükség a digitális világban. A Vatikánnak régóta van honlapja, amelyen jelenleg nyolc nyelven lehet az információkat olvasni. 2009-ben a római katolikus egyház központja egy hírcsatornát is indított a Youtube-on, és már a közösségi oldalakon is fent vannak.