Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magas fokú készültség a katmandui repülőtéren

2010.01.26. 08:43 Módosítva: 2010-01-26 08:46:37
Magas fokú készültséget rendeltek el a nepáli hatóságok Katmandu nemzetközi repülőterén, mert olyan értesülést kaptak Indiától, amely szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz köthető szélsőségesek eltéríteni készülnek egy repülőgépet Dél-Ázsiában - közölték kedden a repülőtér tisztségviselői.

Néhány nappal ezelőtt az indiai hatóságok saját titkosszolgálatuk értesülései alapján hasonló intézkedéseket rendeltek el az ország repülőterein.

A katmandui repülőtér illetékesei egyelőre nem közölték, konkrétan milyen intézkedéseket vezettek be. Az utasok arról számoltak be, hogy figyelmeztették őket: hagyjanak több időt a bejelentkezésre és a biztonsági ellenőrzésen való áthaladásra.

Az Indian Express című lap pénteken arról írt, hogy hírszerzők egy indiai gép eltérítésére szőtt összeesküvés nyomaira bukkantak. A titkosszolgálat szerint a Laskar-e-Taiba nevű szélsőséges pakisztáni szervezet emberei készültek az Air India légitársaság egyik gépének elrablására. Olyan gépről volt akkor szó, amely Indiából valamelyik szomszédos országba repül.

Az újság arról is beszámolt, hogy légimarsallokat alkalmaznak a térségi járatokon. Más médiumok szerint az értesüléshez a Harkatul-Dzsihád-al-Iszlámi nevű szélsőséges szervezet vezetőjének, Amdzsad Hvajának a hatósági kihallgatása során jutottak hozzá, akit két hete fogtak el. A szervezet számos terrortámadást követett már el Indiában.