Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Obama megúszta, hogy bírósági esküdt legyen

2010.01.26. 11:15
Bár lehetséges esküdtként behívták, Barack Obama állampolgárnak mégsem kell megjelennie kedden egy Chicago külvárosában működő bíróságon, mivel a Fehér Ház jelezte, hogy az elnök nem ér rá.

A bíróság hetekkel ezelőtt küldött idézést a politikus chicagói címére, ebben az állt, hogy az elnöknek meg kell jelennie az esküdtválogatáson. A bíróság automatikus sorsolás révén válogat a helyi lakosok közül, ebben az esetben alaposan beletrafáltak.

Az elnököt a Fehér Ház mentette ki a bíróság előtt, mondván, hogy a politikusnak igen zsúfolt a napirendje, így nem tud megjelenni. Barack Obama szerdán tartja első beszédét az unió helyzetéről a Kongresszus mindkét háza előtt - emlékeztetett az amerikai sajtó.

Nem ez az első alkalom, hogy esküdtjelöltként hivatalban lévő elnök kap idézést, 2006-ban George W. Bushnak is postáztak egyet Texasban, a nyolcvanas években pedig Ronald Reagan is kapott. Hivatalból való távozása után Bill Clintont is behívták, a politikus készen is állt volna arra, hogy esküdt legyen, de a bíróság végül kizárta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!