Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Állítólag letartóztattak egy amerikait Észak-Koreában

2010.01.28. 09:59
Állítólag elfogtak Észak-Koreában egy amerikait, aki átlépte a kínai-koreai határt. A sztálinista rezsim az amerikaiak zsarolására szokta használni ezeket a lehetőségeket.

Illegális határátlépés miatt letartóztattak egy amerikai férfit, közölték csütörtökön az észak-koreai hatóságok. A hírt amerikai külügyi források egyelőre nem tudták megerősíteni, jelentetette a BBC.

A hivatalos észak-koreai hírügynükség szerint az azonosítatlan férfit letartóztatták és most hallgatják ki.

Észak-Koreában jelenleg egy amerikai van fogságban, a koreai származású Robert Park tavaly december 25-én lépte át a kínai-koreai határt.

Park ügyében az amerikai diplomácia Svédország phenjani nagykövetségén keresztül próbál tájékozódni az ügyben - Észak-Korea és az Egyesült Államok között nincs hivatalos diplomáciai kapcsolat.

Észak-Korea tavaly négy hónapig tartott fogva két amerikai állampolgárságú újságírót, Laura Linget és Euna Leet, akik állításuk szerint átlépték a határt. Linget és Leet a kínai-koreai határon átívelő hídon fogták el, vitatott, hogy az újságírók valóban átlépték-e a határt.

Linget és Leet 12 év kényszermunkára ítélték, de végül négy hónap után Bill Clinton volt amerikai elnök közbenjárására - és feltehetően némi ellentételezés fejében - elengedték.

Észak-Korea valószínűleg a decemberben és a most elfogott amerikaiak elengedése ellenében is engedményeket próbál majd kicsikarni.