Haiti szabadon engedte a misszionáriusokat

2010.02.11. 07:18
Szabadon engedik a gyermekrablással megvádolt amerikai misszionáriusokat Visszanyeri a szabadságát az a tíz amerikai misszionárius, akiket Haitiban azzal vádoltak meg, hogy 33 gyermeket akartak kicsempészni az országból - vált ismertté szerdán bírósági forrásokból. A baptistákat - 5 férfit és 5 nőt - január 29-én a Dominikai Köztársaság hátárán tartóztatták fel, amint a 33 gyerek társaságában távozni próbáltak Haitiból. Kiskorúak elrablása és bűnszövetkezetben való részvétel vádjával indítottak eljárást ellenük. Az ügyükkel foglalkozó bíró szerdán még egyszer meghallgatta a csoport tagjait, illetve a gyerekek szüleit, és ezt követően döntött a szabadon engedésről, mert bizonyítottnak látta, hogy az amerikaiak jóhiszeműen cselekedtek, bűnös szándékra semmi jel nem mutat. A fogva tartottak nagy valószínűséggel csütörtökön hagyhatják el börtönüket. A misszionáriusok mindvégig tagadták az ellenük felhozott vádakat. Mint hangoztatták, semmi rosszat nem akartak, a 2 hónap és 12 év közötti gyerekekről úgy tudták, hogy elárvultak a január 12-i pusztító földrengésben. Az amerikaiak őrizetbe vétele után derült ki, hogy a gyermekek többsége nem volt árva. Egyes szülők pedig bevallották: annak reményében adták át gyermeküket az amerikaiaknak, hogy tanulhatnak és jobb életük lesz. A szerdai meghallgatáson maguk a szülők is kérték, hogy mentsék fel a vádlottakat.

A baptistákat - 5 férfit és 5 nőt - január 29-én a Dominikai Köztársaság hátárán tartóztatták fel, amint a 33 gyerek társaságában távozni próbáltak Haitiból. Kiskorúak elrablása és bűnszövetkezetben való részvétel vádjával indítottak eljárást ellenük.

Az ügyükkel foglalkozó bíró szerdán még egyszer meghallgatta a csoport tagjait, illetve a gyerekek szüleit, és ezt követően döntött a szabadon engedésről, mert bizonyítottnak látta, hogy az amerikaiak jóhiszeműen cselekedtek, bűnös szándékra semmi jel nem mutat. A fogva tartottak nagy valószínűséggel csütörtökön hagyhatják el börtönüket.

A misszionáriusok mindvégig tagadták az ellenük felhozott vádakat. Mint hangoztatták, semmi rosszat nem akartak, a 2 hónap és 12 év közötti gyerekekről úgy tudták, hogy elárvultak a január 12-i pusztító földrengésben.

Az amerikaiak őrizetbe vétele után derült ki, hogy a gyermekek többsége nem volt árva. Egyes szülők pedig bevallották: annak reményében adták át gyermeküket az amerikaiaknak, hogy tanulhatnak és jobb életük lesz.

A szerdai meghallgatáson maguk a szülők is kérték, hogy mentsék fel a vádlottakat. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport