Dick Cheney ötödik szívrohamát élte túl

2010.02.23. 22:40 Módosítva: 2010.02.23. 23:09
Az idősebb Bush egykori védelmi minisztere, és a fiatalabbik alelnöke először 37 évesen kapott szívrohamot. A mostani szívroham csak enyhe volt, Cheney már jobban van.

Dick Cheney volt amerikai alelnök ötödik szívrohamát élte túl. George Bush volt elnök második emberét előző nap szállították Washingtonban kórházba, miután szorítást érzett mellkasában.

A hivatalos közlemények szerint szerint Cheney könnyebb szívrohamon esett át, de jól érzi magát, és várhatóan már a héten elhagyhatja a kórházat.

A 69 éves Cheney - akit minden idők legnagyobb hatalmú alelnökének tartottak - előző szívrohama 2000 novemberében történt, nem sokkal azután, hogy megválasztották alelnöknek. Nem sokkal később szervezetében defibrillátort helyeztek el, amely ritmuszavar esetén elektromos lökéssel helyrezökkenti a szívműködés normális ritmusát.

Cheney - aki hosszú kormányzati karrierje alatt egyebek mellett az idősebb Bush elnök, George H. W. Bush védelmi minisztere is volt - először 37 évesen kapott szívrohamot.

A volt alelnök sok nyilvános szereplést vállal, amióta 2009 januárjában távozott a Fehér Házból. Az Obama-kormány egyik leghangosabb ellenzéki kritikusa, főképp gyengének tartott nemzetbiztonsági teljesítménye miatt bírálja az adminisztrációt.