Kétszer is robbantottak Dagesztánban

2010.03.31. 13:14
Közel a csecsen határhoz két robbanás is történt szerda délelőtt Dagesztánban. Összesen hét halott és 23 sebesültje van a merényleteknek.

Két robbantás történt szerda reggel a dagesztáni Kizljar városban, Oroszországban. A detonációkban legalább hét rendőr halt meg - közölték a helyi hatóságok. Egy illetékes szerint az első robbantás egy rendőrségi épület udvarán álló gépkocsit repített a levegőbe. Az autóban két rendőr ült, mindketten meghaltak.

Félórával később az első detonáció színhelyén egy rendőregyenruhás öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, amikor megérkeztek a mentők és a rendőrség. Ebben a robbantásban az első jelentések szerint öt rendőr halt meg, köztük a város főkapitánya.

A két merényletben heten haltak meg és összesen 23-an sebesült van, közülük 18 rendőr.

A Kaszpi-tenger partján fekvő, Oroszországhoz tartozó Dagesztánban gyakoriak a terrorista merényletek. Kizljar a csecsenföldi határ közvetlen közelében található. Két nappal korábban, hétfőn a moszkvai metró két állomásán egy-egy öngyilkos merénylőnő hozott működésbe nagy erejű pokolgépet összesen 39 ember halálát okozva.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport