Megrohamoztak egy mexikói börtönt

2010.04.05. 21:42
Tíz járművel érkeztek támadók egy mexikói börtönhöz, ahonnan tizenhárom rabot sikerült kiszabadítaniuk, három viszont meghalt az akcióban. A hatóságok szerint 31 börtönőrnek is köze lehet a szökéshez. A mostani már a második látványos rabszöktetés tíz napon belül Mexikóban.

Tizenhárom rabnak sikerült elmenekülnie, amikor tíz járművel érkező fegyveresek megrohamoztak egy börtönt a texasi határnál található Reynosa városnál, írja mexikói tisztviselőkre hivatkozva a BBC. Az akcióban három rab életét vesztette, azonban nem derült ki, hogy a börtönőrök vagy a szabadítók lőtték le őket.

A mexikói hatóságok a börtön 31 dolgozóját hallgatják ki a rabok szökése miatt. A szökés még helyi idő szerint szombat hajnalban történt, azonban a hatóságok csak vasárnap este közölték a részleteket.

Az elmúlt hetekben ez már a második nagyobb szöktetés volt a mexikói  Tamaulipas államban. Március 26-án negyven rabnak sikerült elmenekülnie a Matamoroshoz közeli börtönből.

A hasonló akcióknál az őrök egy részét vagy lefizetik, hogy segítsenek, vagy megfenyegetik őket, hogy ne tanúsítsanak ellenállást.

A mexikói államban megsokasodtak az erőszakos cselekmények, a hatóságok szerint ugyanis két erős drogkartell küzd az Egyesült Államokba szánt drogszállítmányok felügyeletéért.