Repülőhangárban ébredt az utas

2010.04.09. 19:52 Módosítva: 2010.04.09. 19:52
Egy brit férfi elaludt a repülőgépen, azonban a személyzet a gépen felejtette, ezért végül landolás után másfél órával, egy szerelő ébresztette az egyik hangárban a vancouveri repülőtéren.

Egy meglepett szerelő ébresztette a Staffordshire-i Egyetem egyik oktatóját, aki elaludt a Vancouverbe tartó repülőgépén, a személyzet pedig elfelejtette felkelteni, írja a Telegraph. A gépen felejtett Kris Linesra másfél órával a landolás után találták meg, amikor a repülő már az egyik hangárban állt.

Lines felháborodottan nyilatkozott. Nem gondolta volna, hogy külön ébresztőórát kell beállítania, hogy leszállhasson a gépről az utazás végén, mondta.

Bár végül elviccelték az esetet a repülőtér dolgozóival, akik visszaszállították a terminálhoz, azonban Lines szerint már csak biztonsági szempontból is aggályos, hogy ennyi ideig ott hagyták egyedül egy egyébként őrzött területen.

Miután levelet írt az Air Canada légitársaságnak, a vállalat válaszában azzal magyarázta a történteket, hogy a személyzet a kerekesszékes utasok leszállásával volt elfoglalva, ezért nem vizsgálták át megfelelően az egész utasteret. Ugyanakkor kompenzációként húsz százalékos engedményt ajánlottak fel a következő repülőjegyének árából.mechan