Nem mertek felszállni az utasok a gépre

2010.04.14. 12:54
Megtagadták a bordeaux-i reptéren várakozó utasok, hogy egy, a lengyel elnök gépével megegyező típusú repülőre szállítsák fel őket. Mint mondták, féltették az életüket - írja a Le Post.

A francia napilap internetes változata szerint még vasárnap este történt az eset. Bordeaux-Mérignac repterén a beszállásra várakozó 166 utas nagy többsége megtagadta, hogy felszálljanak egy TU-154-es gépre.

Az utasok Egyiptomba, Tabába készültek. Idegeskedtek a gép állapota miatt, ezért nem voltak hajlandóak a fedélzetre lépni. "Féltettük az életünket. Mindannyiunkban a fejében volt a lengyel elnök esete,  tudtuk, hogy egy ugyanilyen gépről volt szó - magyarázta az utasok közül Yacine Benchmann.

Mikor a gép a bordeaux-i reptérre érkezett, teljesen átvizsgálták. A szakemberek szerint a vizsgálat azt mutatta hogy három gumi szorul cserére. A javítást elvégezték, de az utasokat ez nem nuygtatta meg.

"Amikor azt mondták, holnap ugyanezzel a megjavított repülővel fognak utazni, mind visszautasítottuk az ajánlatot. Nagyon idegesek voltunk - mondta Benchmann. Az utasokat így hétfő este egy másik géppel szállították végül el.