Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Egy dél-afrikai író is meghalt a tripoli katasztrófában

2010.05.13. 10:27 Módosítva: 2010.05.13. 11:56
A hatvanegy hollandon és tizenhárom líbiain kívül német, dél-afrikai, finn, zimbabwei, brit, francia és Fülöp-szigeteki van a líbiai repülőgép szerdai katasztrófájának 103 halálos áldozata között.

A The Star című johannesburgi napilap csütörtöki beszámolója szerint legalább kilenc dél-afrikai volt a gépen, köztük egy sikeres író, Bree O'Mara, aki épp Londonba repült volna, hogy aláírja következő könyvének a szerződését egy kiadóval. A dél-afrikai hatóságok még nem tettek közzé hivatalos listát az áldozatokról.

Peter Launsky-Tieffenthal osztrák külügyi szóvivő az ORF rádióban azt mondta, minden bizonnyal három osztrák születésű is van a halottak között: egy hetvenéves asszony és egy évvel fiatalabb férje, aki azonban már felvette a dél-afrikai állampolgárságot, valamint egy 38 esztendős férfi, aki feltehetően szintén osztrák származású, de lakóhelye és állampolgársága nem ismeretes.

Az Afriqiya Airways (al-Afrikíja) líbiai légitársaság Johannesburgból induló Airbus A330-200 típusú gépe szerda reggel csapódott a földnek a líbiai főváros, Tripoli repülőterén. A katasztrófát csak egy holland kisfiú élte túl.

A holland külügyminisztérium megerősítette, hogy a gyerek Hollandia déli részéről származik, Rubennek hívják, a családjával egy szafarin vett részt Dél-Afrikában. A többszörös műtét után felébredt, állapota stabil.