Hamis melegvideóval akarta a CIA Szaddámot támadni

2010.05.27. 20:55
Meleg gyerekpornóval, hamis lemondó nyilatkozattal is sokkolta volna a CIA az iraki népet a háború megindulása előtt, ha a vezetőség jóváhagyja a különös ötleteket.

A 2003-as iraki invázió előtt az Egyesült Államok titkosszolgálata több különös ötletet is fontolóra vett Szaddám Huszein rendszerének aláásására, írja blogján, a SpyTalk-on Jeff Stein, a The Washington Post külpolitikai, katonai, nemzetbiztonsági ügyekben járatos oknyomozó újságírója.

Jeff Stein értesülései szerint az Irak elleni támadás tervezésekor a CIA iraki hadműveleti csoportja (Iraq Operations Group) egy sor furcsa ötletet felvetett és érdemben megvizsgált abból a célból, hogy megtépázzák az iraki diktátor renoméját népe előtt.

Az egyik ilyen ötlet egy hamis szexvideó elkészítése volt. A rejtett kamerásnak tűnő felvételen Szaddám Huszein egy tizenéves fiúval közösült volna, közölte két meg nem nevezett egykori CIA-hivatalnok, akik jól ismerték a projektet. Egész Irakban terjesztették volna a felvételt.

Egy másik felvetés szerint az iraki tévé adását egy hamis híradással szakították volna meg, amiben egy Szaddámot alakító színész bejelentette volna lemondását országszerte gyűlölt fia, Udaj javára, hangsúlyozva, hogy bízik abban, hogy népe támogatni fogja Udaj őexellenciáját.

Az egyik videós ötlet eljutott egészen a megvalósulás fázisába is: Oszama bin Laden - illetve az őt alakító sötét bőrű színész - tábortűz körül ülő bajtársaival szeszesitalt fogyaszt, miközben kisfiúkkal létesített szexuális kapcsolataival henceg.

Jeff Stein anonimitásba burkolózó forrásai szerint ezekből az ötletekből végül nem lett semmi, mivel az illetékesek nem tudtak megegyezni a tervek konkretizálásakor. A vezetőség körében sem támogatták, sőt nevetségesnek tartották a videós gerillamódszereket, mondván a közel-keleten senki nem ütközött volna meg azon, hogy Szaddám fiatal fiúkkal hentereg.