Ákos, Bátor
4 °C
11 °C

Apácazárdába kerül a börtönből Pándy Ágnes

2010.06.14. 09:01 Módosítva: 2010.06.14. 09:07
Pándy Ágnest feltételesen kiengedik a brugge-i börtönből, és engedélyezik neki, hogy a környék egyik apácazárdájába költözzön be. Az asszonyt 21 év börtönre ítélték, az ítélet szerint segédkezett apjának több családtagjuk meggyilkolásában.

Zárdába távozhat a börtönből Pándy Ágnes, a belga jogtörténet legszörnyűségesebb családirtásának egyik résztvevője, írta a Le Soir című brüsszeli lap.

A brüsszeli esküdtszék nyolc évvel ezelőtt mondta ki bűnösnek Pándy András magyar származású protestáns segédlelkészt és Ágnes lányát hat családtagjuk meggyilkolásában. Az 1986 és 1989 között Pándy brüsszeli házában elkövetett gyilkosságokban a főbűnös az apa volt, Ágnes segédkezett neki több gyilkosság elkövetésében.

Az 1997-ben letartóztatott, most ötvenéves Pándy Ágnest 2002-ben 21 évi börtönbüntetésre ítélték. Most feltételesen kiengedik a brugge-i börtönből, és engedélyezik neki, hogy a környék egyik apácazárdájába költözzön be.

Pándy Andrást továbbra is börtönben tartják. Nyolcvanhárom évesen ő Belgium egyik legidősebb rabja. Börtöntársai szerint továbbra is azt állítja, hogy hat áldozata életben van, ő pedig bírói tévedés áldozata.