Sára, Márió
2 °C
6 °C

Egy eldobott pizzaszelet buktatta le a gyilkost

2010.07.08. 12:07
Eldobott pizzaszelet vezetett huszonöt év után egy sorozatgyilkos nyomára az Egyesült Államokban.

A ma 57 éves gyanúsított a feltételezések szerint legalább tíz nővel végzett, többet meg is erőszakolt, mielőtt lelőtte őket. Első gyilkosságát 1985-ben, a legutóbbit 2007-ben követte el a rendőrség szerint. 1988 és 2003 között nem gyilkolt.

A hatóságok negyed évszázada voltak a gyilkos nyomában, ez idő alatt sikerült DNS-nyomait is begyűjteni. Egyedüliként életben maradt áldozatától azt is megtudták, hogy egy igen udvarias, ápolt, fekete bőrű férfiról van szó.

A Los Angeles Times értesülése szerint a hatóságok bonyolult DNS-vizsgálatokkal próbálták megtalálni a gyilkost. 2008-ban a kaliforniai börtönök rabjai között keresték a tettest, eredmény nélkül.

Nemrégiben azonban egyezést találtak egy fogolynál, aki ugyan nem követhette el a gyilkosságokat, de az összehasonlító vizsgálat szerint szoros rokonságban áll vele. A nyomozók arra következtettek, hogy az elítélt apja a legvalószínűbb gyanúsított, ezért fedett rendőrök követni kezdték őt. A férfi elhajított pizzaszelete végül elegendő DNS-mintát szolgáltatott ahhoz, hogy bebizonyosodjon: valóban ő a sorozatgyilkos.

Szomszédai jellemzése szerint az 57 éves családapa jó ember, aki mindig segített az idősebbeknek, és ingyen javította a környéken lakók autóit.