Felháborodott az MKP egy, a kettős állampolgárságot kigúnyoló viccen

2010.07.19. 13:00
Nyílt levélben szólítja fel az MKP alelnöke bocsánatkérésre a magyarokon és a kettős állampolgárságon gúnyolódó viccet leközlő lapot.

A szlovák parlamentből nemrég kiesett Magyar Koalíció Pártja nyílt levélben fejezte ki felháborodását egy az Obecné Noviny nevű lapban július 13-án megjelent vicc miatt – írja a parameter.sk

A párt alelnöke Őry Péter felháborodásának adott hangot a miatt, hogy a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása védnöksége alatt kiadott hetilapban megjelenhetett a magyarok halálával szerinte a koncentrációs táborok őreinek stílusában humorizáló vicc.

„A haldokló öreg apa ágyához hívatja fiát és azt mondja: Fiam, ha most lehetséges a kettős állampolgárság, akkor most intézd el nekem a magyart. A Fiú úgy gondolja, apja már a delíriumhoz közeleg, de mégis megkérdezi: Apám, mire lesz az önnek jó? - Hogy ha meghalok, egy magyarral kevesebb lesz!"

Őry bocsánatkérést és felelősségre vonást követel: "A közzétett szöveg felháborító, etikátlan és intoleráns Szlovákia minden magyar nemzetiségű polgára és minden demokratikusan gondolkodó polgára számára".