Vonatkarambol Indiában, több tucat halott

2010.07.19. 06:11 Módosítva: 2010.07.19. 13:21

Súlyos vasúti szerencsétlenség történt India Nyugat-Bengál szövetségi államában hétfőn: egy gyorsvonat belerohant egy álló szerelvénybe a Calcuttától mintegy 200 kilométerrel északra fekvő Szainthia helység állomásán. Több kocsi összeroncsolódott. Az ütközés ereje akkora volt, hogy az egyik kocsi leszakadó teteje a magasba repült, és egy felüljáróra esett.

000T TRHkg3844461

A legfrissebb hivatalos jelentések szerint hatvanegy halottja van a szerencsétlenségnek. Még folyik a roncsok átvizsgálása, és valószínűleg vannak még halálos áldozatok. Különböző hírportálok 50-70 halálos áldozatról tesznek jelentést.

Az indiai televíziók képei azt mutatták, hogy tucatnyian rekedtek a roncsok alatt, a helyszínre érkezett mentőalakulatok próbálják kihúzni a holttesteket és a sérülteket.

Mamata Banerdzsi vasútügyi miniszter, aki felkereste a szerencsétlenség helyszínét, úgy vélekedett, hogy a történtek akár a  maoista lázadók újabb akciója lehetett. Mint mondta: vannak kétségeik, hogy baleset történt.

Május 28-án egy Kolkatából (Kalkutta) Mumbaiba (Bombay) tartó gyorsvonat 13 kocsija kisiklott, s a kocsikba belerohant egy szemből érkező tehervonat, 145 ember meghalt. A balesetet a hatóságok szerint a maoista felkelők idézték elő.

Az egykori kínai kommunista vezető, Mao Ce-tung (Mao Zedong) eszméit hirdető lázadók több mint két évtizede folytatnak fegyveres harcot, földet és munkát követelve a mezőgazdaságban dolgozóknak és a szegénységben tengődőknek. Fegyveres  harcukat 1967-ben indították az indiai központi kormány ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport