Sára, Márió
2 °C
6 °C

Slota nem lesz pártelnök

2010.07.28. 14:39
A politizálástól nem, csak a pártelnökségtől vonul vissza Ján Slota. A Szlovák Nemzeti Párt elnöke képviselőként akar tovább dolgozni a számára kudarcot hozó parlamenti választás után.
slota

Visszavonul a pártelnökségről a nyár eleji választáson éppen csak a parlamentbe jutott Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota, jelentette a TASR hírügynökségre hivatkozva a bumm.sk.

A magyar- és cigányellenes kijelentéseiről elhíresült 56 éves politikus nem jelölteti magát a pártelnöki posztra a szeptemberi tisztújító kongresszuson. A nemzeti pártnak kudarcot hozó választás után Slota még elképzelhetőnek tartotta újraindulását.

A jelenleg Horvátországban nyaraló Slota egyelőre nem nyilatkozott, hozzá közel álló források viszont megerősítették a hírt.

Slota a politizálástól nem vonul vissza, képviselőként tovább dolgozik.

Aranyköpések

"Vissza kell hívnunk a csapatainkat Koszovóból, és Szlovákia déli részére kell irányítanunk, hogy megvédjük a szlovákokat a Magyar Koalíció autonóm akcióitól. ... Nem törölhetjük el a hadkötelezettséget. Szükségünk van a tankokra, a tüzérségre, a légvédelmi erőkre, hogy az autonómiai törekvéseket eltaposhassuk. ... Aki elaludt, azon kénytelen leszek használni a 200 kilós kalapácsomat és az 50 tonnás tankomat, hogy ráébredjen a veszélyre!" 
(1998)

"Üljetek harckocsira és romboljuk le a földig Budapestet".

(2000)

"A szlovákok nagy általánosságban hülyék."

(2002, kommentálva, hogy az MKP bejutott a szlovák parlamentbe)

"A magyarok rákos daganat a szlovák nemzet testén, amit késlekedés nélkül el kell távolítanunk."

(2005)

"Brutális magyarosítás zajlik Szlovákiában"

(2006)

"Szlovákiában nem élnek magyarok, hanem szlovákok, akik magyarul beszélnek. Ezek nem magyarok, szlovákok, akik magyarul fejezik ki magukat "

"legyen inkább egy patkányhorda köztársasági elnöke, mintsem a szlovák nemzeté". (Radicova jelenlegi szlovák miniszterelnöknek, amiért részt vett egy MKP ünnepségen)

(2008)

"Szent István összeállt a szlovák fejedelmekkel és a frank lovagokkal, és leölte ezeket a mongolokat az akkori történelmi Magyarország területén. Meglehet, néhányan a nádasba elbújva megmaradtak. A szlovák nemzet már 1500 éve őshonos ezen a területen. A magyar mongoloid törzsek, amelyek azokon az undorító, szőrös lovakon idejöttek, csak most valamikor ünnepelték ezer évüket (a honfoglalásnak)"

"Azt gondolom, hogy a Híd csak azoknak a tankoknak épít hidat, amelyek Szlovákiába jönnének"

(2010)