Edina
-12 °C
-3 °C

Földrengés volt Iránban

2010.07.31. 11:27
5,7-es fokozatú földrengés rázta meg Északkelet-Iránt péntek este. A természeti csapásnak nincs halálos áldozata, de legkevesebb 274-en megsérültek az ILNA félhivatalos hírügynökség szombati jelentése szerint.

A földmozgás a Teherántól 714 kilométerre keletre lévő Torbate-Heidarije városában épületeket rongált meg. Egy időre megszakadt az áramszolgáltatás, valamint a telefonösszeköttetés.

A rengés helyi idő szerint péntek este fél hét előtt néhány perccel következett be, és hozzávetőleg 10 másodpercig tartott.  Epicentruma 7 kilométerre volt a várostól és a környező falvakban is károkat okozott.

Az iszlám köztársaság állami televíziója pénteken még 110 sérültről adott hírt. Félelmükben sokan a szabad ég alatt töltötték az éjszakát.

Szombaton egy újabb,  5,8-as fokozatú földrengés volt délebbre,  Kerman tartományban. Károkról, áldozatokról innen nem érkezett jelentés.

Iránban gyakoriak a földlökések, 2003-ban harmincezer ember vesztette életét a Bam városát leromboló földrengés következtében.