Gyerekeket ölt meg a merénylő

2010.08.02. 11:34
Autóba rejtett pokolgépet robbantott fel egy öngyilkos merénylő hétfő reggel Afganisztán déli részén egy rendőrségi teherautó mellett, öt gyermek meghalt. A támadás egy piactér közelében történt.

Ahmadullah Nazak, Kandahár tartomány Dand körzetének rendőrparancsnoka elmondta: épp munkahelyére tartott, amikor robbanást hallott, kiszállt a teherautóból, és akkor egy másik robbanás történt, amely teherautóját érte. A robbanás következtében öten meghaltak, és a rendőr testőre is megsebesült.

Hilmend tartományban két különböző támadásban meghalt vasárnap két brit katona is. A skót királyi ezred 1. zászlóaljának katonáját Laskargáh körzetében ölték meg, halálát könnyű fegyver okozta.

A másik esetben a brit királyi haditengerészek 40. kommandójának katonája Szangin település közelében járőrözés közben vesztette életét egy robbanásban.

A brit védelmi minisztérium tudatta azt is, hogy két katonájának halála nincs összefüggésben azzal a hadművelettel, amelyet a múlt pénteken indítottak "Fekete herceg" kódnéven a brit és az afgán erők Hilmend tartomány Nad Ali körzetében.

A terület Mardzsa közelében helyezkedik el, ahol ez év februárjában az amerikai erők eddigi legnagyobb hadműveletüket hajtották végre.

Az afganisztáni nemzetközi beavatkozás 2001-es kezdete óta 327 brit katona esett el az országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport