Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

Az orosz rabok több mint 90 százaléka beteg

2010.08.11. 18:40
TBC-vel, AIDS-szel, és a hepatitisz több változatával fertőzött az oroszországi foglyok döntő többsége - közölte szerdán a legfőbb ügyész hivatala.

A bejelentés szerint a jogerősen elítéltek, és az ítéletükre váró letartóztatottak több mint 90 százaléka beteg, köztük sokan súlyosan fertőzöttek.

A büntetés-végrehajtási rendszeren belüli egészségügyi gondjai a pénzhiányhoz kapcsolódnak. 2010-ben a fogvatartottak orvosi ellátása számára szükséges összeg csupán negyede áll rendelkezésre, ez áll a főügyészi hivatal közleményében, amely szerint a problémákról tájékoztatták Dmitrij Medvegyev államfőt.

A hivatal szerint a büntetés-végrehajtás rendelkezésére álló orvosi, egészségügyi felszerelések, eszközök még az 1970-es, 80-as évekből valók, és nagy részük ütött-kopott darab. Medvegyev rendelte el a főügyészi hivatal vizsgálatát, miután több rab meghalt az utóbbi időben, mert nem kaptak megfelelő orvosi ellátást.

Egyikük egy ügyvéd volt, aki azért halt meg tavaly novemberben, szívrohamban, mert nem kezelték a tárgyalására előtt, a letartóztatása idején.