Elengedték a pápa merénylőit

2010.09.19. 08:11 Módosítva: 2010.09.19. 10:31
A takarítóként dolgozó hat férfit szombatról vasárnapra virradóra engedte el a Scotland Yard, miután semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy valóban merényletre készültek volna.

Vádemelés nélkül elengedték azt a hat embert, akiket azzal gyanúsítottak, hogy XVI: Benedek pápa életére akartak törni londoni látogatása során, mivel semmilyen fegyvert nem találtak náluk.

A 26, 27, 29, 36, 40 és 50 éves, utcatisztítócégnél dolgozó gyanúsítottakat még pénteken vette őrízetbe a Scotland Yard terrorcselekmény gyanújával.

A hat személy közül ötöt péntek hajnalban, a hatodikat meg még aznap állították elő, mindannyian a brit parlament épületében dolgoztak, ahol aznap este a pápa mondott beszédet.

A vállalat a brit parlament épületének is otthont adó londoni Westminster kerület tanácsának megbízásából végez köztisztasági feladatokat, és az őrizetbe vett alkalmazottak péntek délután éppen a brit parlament épületénél dolgoztak volna, ahol a pápa aznap este felszólalt. A katolikus egyházfő végül az eredeti tervek szerint bonyolította le programjt.