A hörcsög halálra mikrózásáért 2 hónapot kapott

2010.09.22. 18:01 Módosítva: 2010.09.22. 19:12
Egy brit bíróság több mint két hónapig tartó börtönbüntetésre ítélt szerdán egy 29 éves brit férfit, aki halálra melegítette kedvenc hörcsögét egy mikrohullámú sütőben.

Az ítélet két nappal azután született, hogy állatkínzás miatt vádat emeltek egy 45 éves brit nő ellen, akiről egy biztonsági kamera készített felvételt,amint egy szemetesbe dob egy macskát. "Nem akartam megölni, ő volt a legjobb hörcsögöm. Suzie-nak hívták " - mondta a rendőröknek 29 éves Anthony Parker, amikor letartóztatták az Anglia északnyugati részén található Hartlepoolban, még februárban.

A munkanélküli férfi később, ügyvédje tanácsára, már tagadta az ellene felhozott vádakat, mert a rendőröknek részegen tett vallomást. Parker azután rakta be "kedvenc" hörcsögét a mikróba, hogy egy egész napos italozást követően összeveszett a barátnőjével. Az ügyész szerint egyértelmű, hogy az állat gyötrő fájdalmak közt, szenvedve, halt meg.

A boncolási eredmények kimutatták, hogy mikrohullámú sugárzásnak volt kitéve az állat. A munkanélküli építőmunkás végül a szerdai meghallgatás előtt megváltoztatta vallomását, és beismerte tettét. Ezért a bíróság a kiszabható 12 hét helyett csak kilenc hétig tartó börtönbüntetésre ítélte a hörcsögnek okozott szükségtelen szenvedés miatt, valamint öt évre eltiltották az állattartástól. Az ítélet két nappal azután született, hogy a brit hatóságok vádat emeltek állatkínzás miatt egy 45 éves brit nő ellen, aki egy macskát dobott ki egy szemetesbe. Az eset nagy közfelháborodást okozott, miután egy biztonsági kamera felvetette, ahogy a középkorú nő felkapja valaki másnak a kedvencét, majd egy utcai szemetesbe ejti. Az állat 15 órát töltött a szemétben, mire gazdái meghallották nyávogását, és kimenekítették.