Lelőttek tizenöt embert az orosz biztonságiak

2010.09.29. 16:42
A Csecsenfölddel határos Dagesztánban két városban is lázadókra csaptak le az orosz biztonságiak szerda reggel. Tizenöt embert megöltek, az oroszoknak nem volt veszteségük.

Mahacskala és Kaszpijszk városokban szerda kora reggel két sikeres támadást hajtottak végre az orosz biztonsági erők, jelentette a BBC. A Csecsenfölddel határos, Oroszországhoz tartozó dagesztáni településeken a hivatalos közlemény szerint terroristákra csaptak le. Összesen tizenöt embert öltek meg, miután a lázadók nem adták meg magukat a szállásukat körbevevő kommandósoknak.

Dagesztánban az utóbbi időben fokozódtak a támadások az oroszok ellen, csak szeptemberben összesen 11 katonát és rendőrt öltek meg. Dagesztánban az orosz kormányzat szerint iszlamista terroristák veszélyeztetik a közbiztonságot. Az ottani merényletek szorosan összefüggenek a csecsenföldi ellenállással.

A szerdai sikeres akciót az orosz kormány Észak-Kaukázusért felelős különmegbízottja jelentette be, aki azt is elmondta, hogy ha felkérik, akkor lenne Moszkva új polgármestere.