Megöltek egy magyar lányt Vancouverben

2010.09.29. 07:48 Módosítva: 2010.09.29. 07:51
Brutális támadás áldozata lett egy tizenöt éves magyar származású lány a kanadai Vancouverben. Laura Szendreit még szombaton támadták meg egy parkban, kórházba vitték, de vasárnap reggel belehalt sérüléseibe. A helyi média szerint a lány barátaival találkozott volna.

A támadás helyszínét a helyi rendőrség lezárta, bizonyítékok után kutattak, de egyelőre nem találják a tetteseket. Azt nem tudni, hogy kifejezetten Laurát akarták-e megtámadni. Az egyik kanadai internetes híroldal úgy értesült, hogy baseballütővel verték agyon a tinédzsert, de ezt az információt sem erősítették meg a rendőrök.

Szendrei Laura
Szendrei Laura

Közben a lány szülei próbálnak megbirkózni a tragédiával. Michael Szendrei az egyik hírportálnak csak annyit mondott, hogy "vissza akarja kapni lányát".

A parkban Laura ismerősei virágokat és üzeneteket helyeztek el a támadás helyszínén, sőt a Twitteren és a Facebookon, valamint a YouTube-on is találni olyan üzeneteket, felvételeket, amelyeken a meggyilkolt magyar lányra emlékeznek iskolatársai.

Gyászolók a gyilkosság helyszínén
Gyászolók a gyilkosság helyszínén

A helyi rendőrség az esettel kapcsolatban egy 16-25 év körüli fiút keres, akit tizenöt perccel azelőtt láttak elmenni a parkból, hogy a súlyosan sérült lányra barátai rátaláltak. A fiú rövidgalléros inget, homokszínű nadrágot viselt, fekete hátizsák volt rajta és éppen telefonált vagy sms-ezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport