Megjelent az első hivatalos fotó Kim Dzsongil fiáról

2010.09.30. 10:29
Fényképet közölt Kim Dzsongunról, Kim Dzsongil észak-koreai diktátor utódjelölt fiáról a hivatalos észak-koreai hírügynökség. A kép leírásában ugyan semmi sem utal rá, hogy Dzsongun is szerepel a felvételen, de dél-koreai források megerősítették, hogy valóban ő látható.

Először közölt hivatalos fényképet Kim Dzsongunról, Kim Dzsongil legkisebb fiáról és a sztálinista diktatúra vezéri posztjának várományosáról a hivatalos észak-koreai hírügynökség, a rezsim szócsöveként működő KCNA.

Az első hivatalos fotó Kim Dzsongil fiáról Kim Dzsongunról
Az első hivatalos fotó Kim Dzsongil fiáról Kim Dzsongunról

A homályos fotón Kim Dzsongun egy katonai dísszemlén látható többezer ember társaságában. A KCNA a kép leírásában említést sem tesz Kim Dzsongunról, ugyanakkor a Yonhap dél-koreai hírügynökség megerősítette, hogy a felvételen ő is láthatő.

A 27 éves Kim Dzsongunt a mostani párttanácskozáson négycsillagos tábornokká léptették elő, beválasztották a párt központi bizottságába, és a központi katonai bizottság alelnöke lett. A harminc év után összehívott pártkongresszus megerősítette Kim Dzsongilt a párt és az ország élén, de fia kinevezése egyértelműen jelzi, hogy ő lesz majd apja utódja.

Kim Dzsongunról eddig egyetlen, még gyerekkorában készült felvétel volt elérhető.