Lukács
1 °C
14 °C

Bordély működött Kemal Atatürk legendás jachtján

2010.10.01. 17:28

Prostituálthálózatot lepleztek le a török hatóságok a Savaronán, a világ egyik legnagyobb jachtján, a rendőrök 14 embert őrizetbe vettek a Göcek város közelében horgonyzó hajón. Az akció után kilenc orosz és ukrán nőt, köztük két fiatalkorút kitoloncolnak az országból.

Török hírügynökségi jelentések szerint a hajón luxusprostituáltakat dolgoztattak, klienseik között főként gazdag külföldi üzletemberek voltak. A Hürriyet Daily News azt írja, hogy az őrizetbe vett ügyfelek közt volt a kazah miniszterelnök egyik tanácsadója is.

Az Anatolia hírügynökség pénteki jelentése szerint az ügyészek kihallgattak tíz embert, aki a hálózatot üzemeltette a 136 méter hosszú, valaha Kemal Atatürk, a modern török állam megalapítója által használt jachton. A lányokat külföldi modellügynökségek toborozták a hajóra.

A Savarona
A Savarona

A hajó jelenleg a pénzügyminisztérium tulajdonában van, de 49 évre bérletbe kapta egy török üzletember, egy bizonyos Kahraman Sadıkoğlu, aki a hírek szerint orosz kézre szeretné játszani a legendás jachtot. A török hatóságok a botrány hatására fel akarják mondani az 1938-ban épített Savarona bérletét, és múzeummá kívánják átalakítani a hajót, jelentette be Ertuğrul Günay, török kultuszminiszter.