Vilmos herceg jövőre nősül

2010.10.19. 12:36
A brit lapok szerint jövő év elején jelentik be az eljegyzést, és nyáron már házasodik is Vilmos herceg és Kate Middleton.
ni11052009 0201

Jövő nyáron összeházasodik Vilmos herceg és Kate Middleton, állítják az angol lapok. A Daily Mirror udvari bennfentesre hivatkozva megírta, hogy Vilmos herceg végre elhatározta magát. Mint említette, Vilmos mindig azt mondogatta, hogy 28 és 30 éves kora között szeretne nősülni, ezzel pedig pontosan beletalálna, ugyanis jövőre éppen 29 éves lesz, ahogy barátnője, Kate Middleton is.

Állítólag három időpontot határoztak meg július és agusztus között, de egyes források szerint már érdeklődtek is az udvartól, hogy a Westminster apátságban megtarthatják-e az esküvőt augusztus második hetében. Annak ellenére is itt tartanák az esküvőt, hogy Vilmos herceg eredetileg a windsori kastély kápolnáját szemelte ki.

A 2011-es esküvő tökéletes ajándék lenne II. Erzsébet és férje, Fülöp edinburghi herceg számára is, hiszen a királynő 85 éves lesz jövőre, míg a herceg éppen 90. Az angol lap szerint felmerült a 2012-es esküvő is, viszont az ukrán-lengyel futball Európa-bajnokság és a londoni olimpia miatt túlságosan sűrű lenne az év. Vilmos herceg ráadásul az Angol Labdarúgó-szövetség elnöke, így mindenképpen a válogatottal kellene utaznia.

Az esküvő napja állítólag szabadnap lenne, hiszen legalább 2 millió embert várnak a fiatal pár köszöntésére. Emellett az egybekelés reggelén II. Erzsébet új címeket adományozna a párnak, valószínűleg Cambridge hercege és hercegnője lennének.

Vilmos és Kate még 2001-ben találkoztak a St. Andrews egyetemen, és egyetlen egyszer, 2007-ben szakítottak, a találgatások szerint a herceg katonai karrierje, bulizós élete és a királyi család beavatkozása miatt.

Az esküvői vendégseregben megjelennének uralkodó családok, mint a svéd, spanyol, norvég vagy a holland, miniszterek, Barack Obama amerikai elnököt valószínűleg felesége Michelle fogja képviselni, és olyan hírességek, mint Phil Collins, Sir Elton John, Sir Paul McCartney vagy Bryan Adams.