Robbanás történt Isztambulban

2010.10.31. 10:25
Harmincketten megsebesültek a vasárnap reggeli robbanásban a Taksim téren. A sebesültek között rohamrendőrök és civilek is vannak. Magyar sérültről egyelőre nincs információ.

Robbanás történt vasárnap a török nagyváros, Isztambul egyik központi terén, sokan megsebesültek, közölte a CNN-Turk hírtelevízió. A rendőrségi szóvivő szerint a Taksim téren állomásozó rohamrendőrök lehettek a támadás célpontjai. A sebesültek száma harminckettőre nőtt: tizenöten közülök rendőrök, a többiek civilek.

Az MTI érdeklődésére az isztambuli magyar főkonzulátus illetékese azt mondta: egyelőre nem tudják, hogy vannak-e külföldi - és ezen belül esetleg magyar - sérültek.

A BBC szerint a robbanás vasárnap reggel történt, a rendőrök kordonokkal kerítették körbe a Taksim teret. A török televízió szerint egy öngyilkos merénylő robbanthatott. A merénylő meghalt.

Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára a merényletet, de a kurd lázadókkal kötött, két hónapos tűzszüneti megállapodás ezen a vasárnapon jár le, mondta a BBC isztambuli tudósítója.