Majmoktól féltik az Indiába utazó Obamát

2010.11.05. 10:03
A dzsungelt pásztázó őrtornyokkal és képzett majombefogókkal készülnek Indiában Barack Obama amerikai elnök hétvégi látogatására. A száraz kókuszdiókat is leszedik a fákról, azon a környéken, ahol Obama megfordul majd, nehogy a fejére essen egy.

Szombaton érkezik meg Barack Obama amerikai elnök ázsiai utazásának első állomására, az indiai Új-Delhibe. Az indiai rendőrség tízméteres tornyokat épít a szállása, az exkluzív ITC Mauriya Hotel köré, hogy megvédjék Obamát nemcsak a terroristáktól, hanem a környéken portyázó majmoktól is, írja a Telegraph.

Új-Delhi hírhedt a veszélyes majmokról, több ezren vannak és gyakran támadnak emberekre. 2007-ben a város polgármester-helyettesének halálát okozták a majmok, amikor megpróbálta kiűzni őket a lakásából, és közben kiesett az ablakon.

A várost terrorizáló majmok a hotelhez közeli dzsungelben tanyáznak. A tornyokban erős lámpákkal és éjjellátókkal fognak gyanús mozgás után pásztázni. A terrorelhárítókat képzett majombefogók fogják kísérni Obama látogatásakor.

A leeső kókuszdióktól is megpróbálják megvédeni az amerikai elnököt. Obama ellátogatot majd a Mani Bhavan múzeumba, Mahatma Gandhi egykori lakóházába. "Megmondtuk a hatóságoknak, hogy távolítsák el a száraz kókuszdiókat az épület körüli fákról. Miért kockáztatnánk?", mondta a BBC-nek a múzeum egyik tisztviselője, Meghshyam Ajgaonkar.