Lefeküdne a német államfővel egy írónő

2010.11.14. 17:33
Charlotte Roche német írónő egy lapinterjúban úgy nyilatkozott, hogy hajlandó eltölteni egy éjszakát az államfővel, ha Christian Wulff nem támogatja a németországi nukleáris létesítmények élettartamának meghosszabbítását célzó kormányzati javaslatot. Mint mondta, a férje már beleegyezett, csak a First Ladynek kell áldását adnia rá.

"Lefekszem vele, ha nem írja alá" - fogalmazott a 32 éves írónő a Der Spiegelnek. "A férjem is beleegyezett. Már csak a First Ladynek kell az áldását adnia rá" - tette hozzá az atomenergia-ellenes aktivistaként is ismert Roche, aki 2008-ban a "Nedves tájak" című erotikus regényével robbant be a köztudatba.

Charlotte Roche és Christian Wulff
Charlotte Roche és Christian Wulff

A brit származású német írónő egyébként az elmúlt napok demonstrációin is részt vett, amelyeken környezetvédők próbálták megakadályozni, hogy eljusson németországi célállomásához egy nukleáris hulladékot tartalmazó, Franciaországból indult szállítmány.

Wulff korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor is életbe kell lépnie az erőművel működési idejének meghosszabbítását célzó kormányjavaslatnak, ha arról nem születik egyetértés a parlament felső házában. A 17 németországi atomerőmű használati idejét a tervek szerint 14 évvel hosszabbítanák meg, és ezzel 2035-ig lenne működési engedélyük a létesítményeknek.