16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

A pápa szerint indokolt lehet az óvszer

2010.11.20. 19:48
Bizonyos esetekben igazolható az óvszer használata az AIDS terjedésének megakadályozása érdekében - jelentette ki első ízben XVI. Benedek pápa.

Szombaton részletek kerültek nyilvánosságra a Vatikánban a pápa jövő héten megjelenő könyvéből, amiben a pápa szerint indokolt lehet az óvszer használata. A könyvből a Szentszék napilapja, az l'Osservatore Romano közölt ismertetést. A katolikus egyházfő egy német újságírónak, Peter Seewaldnak adott több interjút, és a beszélgetések könyv formájában jelennek meg.  A könyv címe: "A világ fénye: a pápa, az egyház, és az idő jelei", kedden mutatják be a Vatikánban.

A katolikus egyház régóta ellenzi az óvszert, mint a mesterséges fogamzásgátlás egyik módját. A Szentszéket élesen bírálták az AIDS-kérdésben elfoglalt álláspontja miatt.

A pápa szerint a prostituáltaknak, akik számára a fogamzásgátlás nem központi kérdés, az óvszer használata nem jelent erkölcsi problémát. Az AIDS-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében ezekben az esetekben igazolható a kondom használata. Hozzátette ugyanakkor, az óvszer nem az igazi megoldás arra, hogy a HIV-fertőzés ördögével megbirkózzanak.  • Hírek
  • Hírek