Fülöp, Evelin
EUR 393,30 Ft
USD 368,19 Ft
13 °C
27 °C

Még mindig tízezrek tüntettek a francia nyugdíjreform ellen

2010.11.23. 20:30

Szimbolikus tüntetéseket és munkabeszüntetéseket szerveztek Franciaországban kedden a szakszervezetek a Nicolas Sarkozy államfő által két héttel ezelőtt kihirdetett nyugdíjreform ellen.

A szeptember óta kilencedik alkalommal, több mint kétszáz helyen, elsősorban a munkaadói szerveztek székházai és a kormánypárt irodái elé szervezett országos tiltakozónapon még mindig tízezrek vettek részt, de ez a heteken át tartó, milliós tüntetésekhez képest már elenyésző részvételnek számít Franciaországban.

A több milliós tüntetések ellenére a parlament október 27-én szentesítette a nyugdíjkorhatárnak a jelenlegi 60-ról 62 évre történő fokozatos emelését előíró törvény végleges változatát. Miután az alkotmánytanács is jóváhagyta, az államfő november 10-én aláírta a törvényt, amely 2011. július 1-jén lép hatályba.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás