Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Felavatták a világ legdrágább lakóházát

2010.11.29. 14:33
A gazdagok számára rendezett ünnepségen avatta fel a világ legdrágábbnak tartott lakóépületét Mukesh Ambani indiai iparmágnás Mumbaiban.

Az Antilia nevű 174 méter magas felhőkarcoló több mint 211 milliárd forintnak megfelelő összegből épült meg - írta a hét végén a The Times of India című lap. Ambani, India - és egyben a világ - egyik leggazdagabb embere nyolcvan fős vendégsereget hívott meg az épület átadóünnepségére.

Az acéliparból meggazdagodott mágnás feleségével, három gyerekével és édesanyjával az extravagáns torony egy hatemeletes apartmanját foglalja el. A lakás energiafogyasztása hétezerszerese az indiai háztartások átlagos áramigényének.

A felhőkarcolón három helikopter-leszállónak jutott hely, de kétemeletes edzőterem, uszoda, templom és ötven fős mozi is várja a lakókat. Az épületről és a benne lakókról hatszáz fős személyzet gondoskodik.

Polgárjogi harcosok bírálták Ambanit, mondván hogy egy ilyen léptékű magánbefektetéssel csak gazdagságát fitogtatja. Mumbai (Bombay) 18 millió lakosának több mint 60 százaléka nyomornegyedekben él, csak Dharaviban, Ázsia egyik legnagyobb gettójában közel egy millióan zsúfolódnak össze.