16:00, December 05.
Japán 1
Horvátország 2
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Sokkoló végzett egy afrikai bevándorlóval

2010.11.30. 11:20
Meghalt hétfő éjszaka egy illegálisan Franciaországban tartózkodó afrikai férfi, miután a rendőrök kétszer rálőttek egy elektromos sokkolóval Párizs külvárosában, Colombes-ban. A rendőrség szerint egy heves vita miatt mentek be a járőrök egy lakótelepi lakásába, majd az áldozat rájuk támadt, ezért kellett használniuk a sokkolót.

A 38 éves áldozat Maliból érkezett, és a hatóságok szerint illegális bevándorló volt. A vita közte és a neki szállást adó barátja között mérgesedett el.

A hatóságok szerint nyolc rendőr érkezett a helyszínre, és amikor ellenőrizni akarták az irataikat, a férfi kalapácsot rántott, és több rendőrt megütött, majd elrohant.

Négy rendőr megsérült, miközben társaik üldözőbe vették az afrikai férfit, akit kétszer meglőttek az elektromos sokkolóval. A férfi, akit ezután levittek a rendőrök, a liftből kiszállva elájult, és a kiérkező mentők már nem tudták újraéleszteni.

A boncolási eredmény még nem készült el. Antoine di Zazzo, az amerikai Taser francia leányvállalatának igazgatója azt mondta, hogy az elektromos sokkolójuk biztonságos, a használatától eddig még senki nem halt meg a világon. Jogvédő csoportok szerint viszont, ha nem megfelelően használják a bénító eszközt, könnyen halált okozhat.  • Hírek
  • Hírek