Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

A Hídat is vádolták a koalíciós válság miatt

2010.12.10. 13:09 Módosítva: 2010.12.10. 13:11

Kilépéssel fenyegetőzik a szlovák kormánykoalícióból Bugár Béla, ha partnerei nem hagyják abba pártja, a Híd elleni támadásokat. "Ha mindez tovább folytatódik, nem lesz miért a koalícióban maradnunk" - jelentette ki Bugár, a Híd elnöke a Sme című szlovák liberális lap pénteki kiadásának nyilatkozva.

A magyar politikus Zoltán Horváthnak, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKU) parlamenti képviselőjének a nyilatkozatára reagált, miszerint a Híd idézte elő a jelenlegi koalíciós válságot, mert a főügyészválasztásnál néhány képviselője az ellenzéki jelöltre szavazott. Horváth pártja megbízottjaként egyike volt azoknak, akik a szavazatokat ellenőrizték.

Bugár szerint a vád alaptalan. Szerinte nem kizárt, hogy a koalícióban éppen azok keresik a leghangosabban a vétkeseket, akik maguk szavaztak az ellenzéki főügyészjelöltre.

Az egyre inkább elmérgesedő viták miatt a koalíció kedden obstrukcióval megakadályozta az új főügyész megválasztását, és az ügy megoldását tavaszra halasztotta. A konfliktusról bővebben>>>  • Vennék
  • Hírek