Újranyitnak a cápatámadások miatt bezárt strandok

2010.12.13. 10:06
Különleges biztonsági intézkedések mellett újra használhatják majd a turisták a cápatámadások miatt bezárt Sarm es-Sejki strandokat, pontos nyitási dátum azonban még nincs.

Újra megnyitják azokat a Sarm es-Sejk-i strandokat, amelyeket cápatámadások miatt zártak be az elmúlt hetekben, azonban új intézkedésekkel biztosítják az strandolók biztonságát, jelentette be Mohammed Shosha egyiptomi kormányzó.

000 Nic516342

Olyan állomásokat hoznak létre, ahol búvárokkal és motorcsónakokkal figyelik majd a strandokat. Emellett a hoteleknek tájékoztatókat kell kihelyezniük, amelyeken figyelmeztetik a turistákat, hogyan ne keltsék fel a cápák figyelmét. A strandoknak el kell fogadniuk az új korlátozásokat és feltételeket, mondta Shosha az AFP-nek.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikortól élnek az új intézkedések, és így mikor nyithatnak meg a strandok.

Évente négymillió turistát vonzanak a sarm es-sejki strandok, amelyeket december 5-én zártak le, mert egy cápa a partoktól néhány méterre sebesített meg halálosan egy német turistát. Ez már az ötödik támadás volt egy héten belül, korábban három orosz és egy ukrán turista is megsebesült.

000 Nic516843

Shosha szerint a cápatámadások egyik legfőbb oka, hogy egy állatokat szállító teherhajóról birkák tetemeit dobálták a vízbe, ezzel pedig odavonzották a cápákat.